През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт. На

...
През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт. На
Коментари Харесай

Започва застудяване на времето, чака ни и първият сняг

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт. На места ще има валежи и гръмотевични стихии, покачва се вероятността за местни интензивни феномени. Това се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас - от 17 до 22 септември, направена от Националния институт по метеорология и хидрология.
В неделя, 18 септември, със мощен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите бързо и доста ще се понижават - тук-там в северозападната половина от страната ще са с противоположен дневен ход.
В началото на идната седмица захлаждането ще обхване цялата страна, ще се намалят и минималните температури. В понеделник, 19 септември, вятърът краткотрайно ще отслабне, вероятността за превалявания понижава, облачността ще намалее до слънчево време.
Във вторник, 20 септември, вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, а вероятността за превалявания ще се усили.
В средата на седмицата, с превръщане напразно от изток-североизток, ще нахлува още студен въздух. В най-високата част на планините със захлаждането е допустимо да завали сняг. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания от дъжд, се показва в седмичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР